Wanneer leven lijden wordt komt het moeilijke besluit van afscheid nemen. Voor veel huisdiereigenaren is hun dier een trouw gezinslid en is het afscheid nemen een moeilijk en vaak emotioneel moment. Onze praktijk probeert daarom zoveel tegemoet te komen aan de persoonlijke wensen van de eigenaar zelf.

Soms moet de beslissing heel plotseling genomen worden, maar het komt ook vaak voor dat eigenaren heel erg twijfelen over het moment van het definitieve besluit. De dierenarts kan hierin een adviserende functie, maar u als eigenaar besluit wanneer het dier wordt ingeslapen. Geef ten alle tijden aan ons door wat uw wensen zijn, wij zullen daar zoveel mogelijk rekening mee houden.

Indien het gewenst is komen wij aan huis om het dier in de eigen vertrouwde omgeving in te laten slapen. Veel eigenaren ervaren dit als een voordeel, het dier wordt op deze manier de stress van een praktijkbezoek bespaart en de euthanasie vindt plaats in de veilige omgeving voor zowel huisdier als eigenaar. Euthanasie aan huis kan enkel volgens telefonische afspraak, daar de dierenarts ruim voldoende tijd wilt kunnen nemen om in alle rust u en uw dier in het afscheid te begeleiden. 

Kiest u er toch liever er voor om uw dier in de kliniek te laten euthanaseren, dan kan dat uiteraard ook. Wij plannen dan in overleg met u het meest geschikte moment waarop u uw dier kunt brengen, zodat er voldoende tijd en aandacht kan worden gegeven aan het dier maar zeker ook aan de eigenaar en eventueel kinderen die bij het afscheid aanwezig zijn.

Wanneer uw huisdier is overleden, kunnen wij de uitvaart van uw huisdier voor u regelen. U kunt bij ons uw wensen kenbaar maken en wij geven dit door aan de betreffende uitvaartinstantie. Het thuis ophalen van uw huisdier kunnen wij voor u regelen, maar kunt u ook zelf rechtstreeks met het crematorium of de begraafplaats een afspraak regelen. Het is ook mogelijk om uw huisdier zelf te brengen.

Onze praktijk werkt samen met Crematorium Roermond (SHCN) en Crematorium Parkstad. Hieronder kunt u op de afbeeldingen klikken om vervolgens naar de website te gaan van het Crematorium waar u graag meer informatie over wenst te krijgen. Het is uiteraard ook mogelijk om uw dier elders te cremeren of begraven, wij zullen dan met u bekijken welke bijdrage wij als praktijk daarin kunnen leveren.