Onze praktijk is ingedeeld voor uw gemak. U komt binnen in de wachtkamer. Hier is een balie geïnstalleerd om alle administratieve zaken af te handelen en klanten te woord te staan die vragen hebben of een bestelling komen afhalen. Een deur verder kom je in de consultatiekamer, waar de eerstelijns diergeneeskunde plaatsvindt. Vanuit de consultatiekamer kun je de operatiekamer binnenlopen waar wij onze operaties uitvoeren en voorzien zijn van alle benodigde apparatuur die we daarbij nodig hebben. De uitslaapkamer (recovery) is te vinden bij de deur aan de rechterkant achter in de consultatiekamer.

 

De wachtkamer

U komt binnen in onze kleine, maar praktische wachtkamer. Hier vindt u folder materiaal over de meest uiteenlopende zaken. Wij beschikken tevens over een ruim assortiment diervoeding die speciaal gericht is op diverse aandoeningen, maar ook regulier onderhoudsvoer is bij ons natuurlijk verkrijgbaar.

  

 

De consultatiekamer

In de consultatiekamer doen wij de eerstelijns diergeneeskunde zoals jaarlijkse gezondheidschecks, vaccinaties, nagels knippen, bloedonderzoek, urineonderzoek, microscopisch onderzoek, röntgenfoto's maken en natuurlijk de patiëntjes onderzoeken en voorzien van zorg en medicijnen.

  

  

  

De operatiekamer

In deze, compleet ingerichte kamer, vinden de operaties plaats. De kamer is voorzien van adequate apparatuur waarmee we o.a. het hart, de zuurstof en de ademhaling nauwkeurig in de gaten kunnen houden. Wij werken zowel met gasnarcose als met injectienarcose en onze patiëntjes liggen ten alle tijden op een warmtedeken om onderkoeling tijdens operatie te voorkomen. Bij gasnarcose krijgen de dieren tevens intraveneus vocht toegediend, wat helpt bij een sneller herstel na de narcose.

  

 

De recovery

Wanneer dieren worden opgenomen vanwege een operatieve ingreep worden ze na de operatie ondergebracht in onze recovery ruimte (uitslaapkamer). Hier komen ze in een ruime bench te liggen op een zachte deken en voorzien van een warmtelamp om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Zo voorkom je onderkoeling na een operatie want vanwege de narcose is het lichaam moeilijker instaat om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Indien nodig krijgen de patiëntjes ook nog IV infuus.