Ons tarievenbeleid is aangepast! Lees onderaan het prijzenoverzicht meer hierover.

 

  

   

Tarievenbeleid is aangepast!

Anesthesie

Vanaf 1 november 2015 hebben wij onze tarieven voor chirurgische ingrepen aangepast. Als klant kunt u nu zelf een keuze maken op welke manier uw dier onder narcose (anesthesie) wordt gebracht. We maken hierbij onderscheid tussen narcose via injectie in de bilspier of narcose middels gebruik van isofluraangas. Sommige praktijken werken enkel met injectienarcose, andere praktijken  enkel met gasnarcose. Vanaf nu doet onze praktijk beide, afhankelijk van de wensen van de eigenaar.

Gasnarcose

Bij gasnarcose wordt, middels een buis in de luchtpijp, isofluraangas en zuurstof ingebracht.  Deze manier van anesthesie brengt vele voordelen met zich mee, zeker bij risicopatiënten. Bij gasnarcose wordt het dier aan een bewakingsmonitor gelegd en kunnen we tijdens de anesthesie de ademhalingsfrequentie, de hoeveelheid uitgeademde CO2 gas, de lichaamstemperatuur, hartslag en een hartfilmpje in beeld brengen. Het grootste voordeel van gasnarcose is de regelbaarheid. Wanneer een dier te diep onder narcose is kunnen we minder gas toedienen zodat het dier geleidelijk in een minder diepe narcose komt. Zo voorkom je problemen die kunnen optreden tijdens een te diepe narcose. Ook het herstel na de operatie gaat vlotter, omdat het gas na de operatie wordt uitgeademd. De dieren zijn veel sneller wakker en hebben in de regel minder last van maag- en darmklachten.

Injectienarcose

Bij een injectienarcose wordt middels een spuit in de bilspier het narcose middel toegediend waardoor het dier onder verdoving raakt. In tegenstelling tot gasnarcose, waarbij de narcose diepte gedurende de gehele operatie kan worden geregeld, kan bij injectienarcose enkel van te voren worden bepaald hoeveel verdoving nodig is tijdens de operatie en is het na het injecteren niet meer te wijzigen. De injectievloeistof moet worden afgebroken door de lever en/of uitgescheiden via de nieren en daardoor duurt het veel langer voor een dier wakker wordt. Een dier, dat onder verdoving is gebracht met injectienarcose, komt normaal niet aan de monitor te liggen.

Verschil tussen tussen de 2 anesthesie methoden

Injectienarcose:

  • uw dier wordt middels injectienarcose (spuit in de bilspier) onder verdoving gebracht

  • uw dier krijgt een pijnstiller (een NSAID) per injectie, onderhuids infuus en pijnstillende tabletten mee naar huis na de ingreep

Gasnarcosetarief:

  • uw dier wordt middels gasnarcose (isofluraangas en zuurstof) onder verdoving gebracht.

  • uw dier krijgt middels een infuuspomp een intraveneus infuus (via het bloedvat in de voorpoot wordt vocht in het lichaam gebracht om zo het lichaam te spoelen waardoor de narcose sneller uit het lichaam verdwijnt)
  • uw dier krijgt 2 soorten pijnstillers (een NSAID en een opiaat) via een katheter (buisje) in het bloedvat gedurende de operatie en na afloop ook nog pijnstillende medicatie voor thuis 

Consulten

Ook wordt er vanaf 1 november 2015 gewerkt met een klein consult en een groot consult.

  • klein consult: duurt maximaal 15 minuten

  • groot consult: duurt tussen de 15 en de 30 minuten

In de regel wordt er in het geval van een vaccinatie een klein consult gerekend tenzij de dierenarts, door andere problemen van het dier of vragen van de eigenaar, meer dan 15 minuten nodig heeft. In dat geval wordt er een groot consult gerekend. 

Dieren uit het asiel, opvang of stichting krijgen korting op kosten castratie of sterilisatie (andere behandelingen in overleg)

Omdat organisaties die dieren zonder eigenaar opvangen overvol zitten en omdat onze praktijk zich het leed van deze dieren aantrekt, geven wij aan mensen die een dier adopteren vanuit een asiel, opvang of stichting 10 % korting op castratie en sterilisatie van hun huisdier. Uiteraard dient u wel een bewijs van aankoop te overhandigen zodat wij ook kunnen zien dat uw dier via een van deze drie wegen is geadopteerd.

Door deze actie hopen wij mensen meer te stimuleren om dieren te adopteren en een nieuw leven te geven.