Vanaf 1 november 2015 is ons tarievenbeleid aangepast en gaan we werken met een klein en een groot consult.

Consulten

klein consult: duurt maximaal 15 minuten en kost € 25,00

groot consult: duurt tussen de 15 en de 30 minuten en kost € 32,50

In de regel wordt er in het geval van een vaccinatie een klein consult gerekend tenzij de dierenarts, door andere problemen van het dier of vragen van de eigenaar, meer dan 15 minuten nodig heeft. In dat geval wordt er een groot consult gerekend.

 

Ook kunt u als klant vanaf 1 november 2015 kiezen uit twee soorten narcose mogelijkheden. Werkten we voorheen enkel met gasnarcose, vanaf nu is het ook mogelijk om te kiezen voor een goedkopere vorm van anesthesie namelijk narcose via injectie. Hieronder leggen wij de verschillen uit tussen beide narcose methodes.

Gasnarcose

Bij gasnarcose wordt, middels een buis in de luchtpijp, isofluraangas en zuurstof ingebracht.  Deze manier van anesthesie brengt vele voordelen met zich mee, zeker bij risicopatiënten. Bij gasnarcose wordt het dier aan een bewakingsmonitor gelegd en kunnen we tijdens de anesthesie de ademhalingsfrequentie, de hoeveelheid uitgeademde CO2 gas, de lichaamstemperatuur, hartslag en een hartfilmpje in beeld brengen. Het grootste voordeel van gasnarcose is de regelbaarheid. Wanneer een dier te diep onder narcose is kunnen we minder gas toedienen zodat het dier geleidelijk in een minder diepe narcose komt. Zo voorkom je problemen die kunnen optreden tijdens een te diepe narcose. Ook het herstel na de operatie gaat vlotter, omdat het gas na de operatie wordt uitgeademd. De dieren zijn veel sneller wakker en hebben in de regel minder last van maag- en darmklachten. 

Behandeling gasnarcose:

uw dier wordt middels gasnarcose (isofluraangas en zuurstof) onder verdoving gebracht. 

uw dier krijgt middels een infuuspomp een intraveneus infuus (via het bloedvat in de voorpoot wordt vocht in het lichaam gebracht om zo het lichaam te spoelen waardoor de narcose sneller uit het lichaam verdwijnt)

uw dier krijgt 2 soorten pijnstillers (een NSAID en een opiaat) via een katheter (buisje) in het bloedvat gedurende de operatie en na afloop ook nog pijnstillende medicatie voor thuis 

Injectienarcose

Bij een injectienarcose wordt middels een spuit in de bilspier het narcose middel toegediend waardoor het dier onder verdoving raakt. In tegenstelling tot gasnarcose, waarbij de narcose diepte gedurende de gehele operatie kan worden geregeld, kan bij injectienarcose enkel van te voren worden bepaald hoeveel verdoving nodig is tijdens de operatie en is het na het injecteren niet meer te wijzigen. De injectievloeistof moet worden afgebroken door de lever en/of uitgescheiden via de nieren en daardoor duurt het veel langer voor een dier wakker wordt. Een dier, dat onder verdoving is gebracht met injectienarcose, komt normaal niet aan de monitor te liggen.

Behandeling injectienarcose: 

uw dier wordt middels injectienarcose (spuit in de bilspier) onder verdoving gebracht 

uw dier krijgt een pijnstiller (een NSAID) per injectie, onderhuids infuus en pijnstillende tabletten mee naar huis na de ingreep 

 

Tarieven Operaties 

Tarieven overige behandelingen

Via deze link kunt u ons complete prijzenoverzicht bekijken: Tarieven 2015